×

Vitensbank

Vitensbank

Hos Solemaids er vi fagnørder. Vi brenner for faget vårt og holder oss konstant oppdatert om ny viten innenfor det fysioterapeutiske feltet og Severs syndrom.

Severs syndrom – overset og smertefuld men mulig at behandle

I 2017 gennemførte fysioterapeut Per Øllgaard en systematisk dataindsamling af symptomer og adfærd hos børn, der viste tegn på Severs syndrom. Resultat– Børnene havde hælsmerter og var inaktive i mere end 10 mdr. i gennemsnit– Op mod 80 % af børnene stoppede eller holdt pause med deres sportsaktivitet– Mere en 90 % af børnene havde […]

Forskningsprosjekt viser, at hælsmerter hos barn og ungdom er utbredt

Siden 2008 har forskere fra Syddansk Universitet i Danmark innsamlet viten om skolebarn og barnehagebarn i Svendborg kommune (1). Formålet har bl.a. vært å undersøke om ekstra timer i kroppsøving er til gavn for barns generelle helse og om barna opplever smerter i muskler og ledd. Av Signe Fuglkjær, kiropraktor, ph.d. Severs syndrom er den […]

Vintersesong og hælsmerter

Vintersesongen byr på masse innendørs idrett for de aktive barna.
Et skifte fra utendørs til innendørs trening er en god variasjon for barna, men det betyr også, at foreldrene og barna skal holde ekstra øye med både treningsmengden og risikoen for skader.
Les mer om hvorfor og hvordan her. God trening!

Test barnet ditt

Lider dit barn af konstante eller tilbagevendende hælsmerter? Så har han eller hun sandsynligvis Severs hælsyndrom. Lær at teste dit barn her!

Cookies